+420 601 201 575info@fyziomedico.czMarie Cibulkové 15, Praha - Nusle , 140 00

Fyzioterapie jako zásadní benefit pro zaměstnance..

8 srpna, 2023 by admin0

.. aneb zdraví a produktivita na PRVNÍM MÍSTĚ

V dnešní době je nejen osobní, ale také pracovní život často plný výzev a nároků, které mohou člověka negativně ovlivnit po fyzické i duševní stránce, což se podepisuje na jeho celkové kondici. Právě proto se stále více firem rozhoduje investovat do zdraví svých zaměstnanců a nabízet jim různé výhody, které zahrnují i fyzioterapii. Fyzioterapie se ukázala být zásadním benefitem pro zaměstnance, a to z několika klíčových důvodů.

1. Prevence a opatření proti zraněním, dlouhé hodiny strávené u počítače, opakující se pohyby a nedostatek aktivity mohou vést k mnoha zdravotním problémům, jako je akutní blokáda, bolest zad, karpálního tunelu a dalších svalových a kloubních obtíží. Fyzioterapie může hrát klíčovou roli v prevenci těchto problémů tím, že zaměstnancům poskytne nástroje a rady, jak správně pečovat o své tělo a zabránit zraněním spojených s pracovní činností.

2. Zlepšení pohybového rozsahu a postavení, sedavý životní styl může vést k postupné ztrátě pohybového rozsahu a špatnému držení těla. Fyzioterapeut může individuálně pracovat se zaměstnanci na zlepšení jejich pohybového rozsahu, posílení svalů a korekci postavení. To nejenže pomáhá předejít bolestem, ale také zvyšuje pohodlí při práci.

3. Zmírnění stresu a napětí, fyzioterapie nezahrnuje pouze fyzickou stránku, ale také psychickou pohodu. Relaxace a cvičení doporučované fyzioterapeutem mohou pomoci snížit stres a napětí, které jsou často spojené s pracovním prostředím. Zdravé tělo je tělem méně náchylným k negativním dopadům stresu a nemocem, což pomáhá výrazně snížit absenci zaměstnanců.

4. Zvýšení produktivity a absence, zaměstnanci, kteří se cítí fyzicky i duševně zdraví, jsou produktivnější a méně náchylní k dlouhodobé absenci z pracovního procesu. Investování do fyzioterapie může tedy pro zaměstnavatele znamenat snížení nákladů spojených s nemocenskými a ztrátou produktivity.

5. Posílení kolektivu a firemní kultury, nabídnutím fyzioterapie jako zaměstnaneckého benefitu ukazuje firma, že jí záleží na zdraví a pohodě svých zaměstnanců. Tato péče může posílí vztahy mezi zaměstnanci a vytvoří pozitivní firemní kulturu, kde je zdraví a pohoda na prvním místě.

Závěrem lze konstatovat, že fyzioterapie má mnoho přínosů pro zaměstnance i zaměstnavatele. Poskytuje prevenci proti zraněním, zlepšuje pohybový rozsah a držení těla, snižuje stres, zabraňuje častým nemocem, zvyšuje produktivitu a posiluje firemní kulturu. Firma, která investuje do fyzioterapie jako zaměstnaneckého benefitu, dává jasně najevo, že jí záleží na zdraví a celkovém blahu svého týmu.

Ve FYZIO MEDICO CLINIC, Vám pro Vaše zaměstnance nabízíme programy na míru, jako preventivní či akutní fyzioterapii nebo ergonomické poradenství Vašeho pracoviště. Pro více informací si domluvte konzultaci na které Vám navrhneme optimální benefit právě pro Vaší společnost.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Fyziomedico 2023. All rights reserved.